Gjerstad, et sted for gode opplevelser

Rundt hyttene

Cursus tempus, tincidunt quis sem sapien id non eget sed in consequat tellus phasellus orci in semper elit porttitor eget metus.

Illustrasjonsbilde Trehyttene Gjerstad

Flotte skiløyper i vinterhalvåret

De siste årene har vi hatt fine skiløyper på Kleivvann og på Havrefjell fra desember og fram mot påske.

Kleivvann ligger ca 15 min. kjøretur fra Kråkeslottet. Der finner du flotte skiløyper og gapahuk med bålplass. For oppdatert informasjon om løypene på Kleivvann, kan du gå inn på websiden til Havrefjell.  Du kan også lese om turen Drivheia-rundt her.

Havrefjell er også et område med fine skiløyper og ligger 15-20 min. kjøretur fra Kråkeslottet. Du kan lese om løypene på Havrefjell her. 

Illustrasjonsbilde Trehyttene Gjerstad

I beverens rike

Du trenger ikke reise langt for å finne beverhus og beverdemning når du besøker hyttene våre.

Lenger opp i elva, vil du kunne se på arbeidet beveren holder på med. Det er ikke sikkert du får se beveren, den er veldig sky, men det er artig å se på arbeidet og byggverkene beveren lager.

 

Illustrasjonsbilde Trehyttene Gjerstad

Elevevandring og fiske

Når det er passe med vann i elva, eller elva er litt tørr, er det kjempeflott å gå på elvevandring! Det er fint å gå langs elva og på steiner i elva. Du finner flere fine kulper i elva både oppover og nedover. Ta med fiskestang og se om du har fiskelykke.

Oppover elva, vil du til slutt komme til Fisketjenn og følger du elva nedover, vil du komme til Lundvann, der Kråkeslottet ligger.

Illustrasjonsbilde Trehyttene Gjerstad

Fugletitting

Tekst

THG_-8873

Lek og moro i Tarzanløype

Tarzaløypa finner du i lia rett ovenfor hyttene, ca. midt mellom Flåklypa og Gjøkeredet. Løypa er ikke bygget så høyt over bakken, så det er ikke nødvendig med sikring. Underlaget er myk skogsbunn.

Løypa er laget med tanke på å få utfordret seg på både balanse, styrke, smidighet, hurtighet og utholdenhet. Du finner en zip-line oppe ved tarzanløypa. Denne tar en max-vekt på 60 kg.

Badeplasser

I rett linje ned fra Flåklypa, mot elva, finner du en fin liten kulp med sandstrand midt i elva. (Følg veien som går ned mot elva i bunnen av bakken nedenfor hyttene)

Vannstanden i elva varierer endel og midt på sommeren kan det være lite vann i elva. Stort sett er det nok vann i elva til at man kan bade i kulpen.  På høst og vår kan det være så mye vann at sandstranden står under vann.

Ovenfor badekulpen finner du en liten foss. Den fungerer perfekt som dusj!

Opplevelser i nærområde

Cursus tempus, tincidunt quis sem sapien id non eget sed in consequat tellus phasellus orci in semper elit porttitor eget metus.

Illustrasjonsbilde Trehyttene Gjerstad

Den Lille Dyrehage

Den Lille Dyrehage ligger på Brokelandsheia i Gjerstad, 15 min. kjøretur fra Trehyttene.

Der kan du få se småaper, lemurer, surikater, krokodiller, slanger, fugler, fisk og gårdsdyr.

Et besøk i Den lille dyrehage er virkelig noe vi anbefaler!

Illustrasjonsbilde Trehyttene Gjerstad

Gjerstadbakeren

Om du er så heldig å besøke Trehyttene på en fredag, anbefaler vi deg å kjøre innom Grethe hos Gjerstadbakeren.

Her bakes fantastisk gode boller, brød, søsterkaker, munker, lefser, ja, det du måtte ønske deg. Du kan ringe inn bestilling , eller bare stikke innom. Det er koselig og god stemning i det lille bakeriet som vi Gjersdølinger har blitt så glad i.