Gjerstad, et sted for gode opplevelser

Når du besøker Trehyttene Gjerstad, anbefaler vi deg å utforske området rundt hyttene! Like utenfor finner du starten på et lite eventyr! Her er det bare å koble seg på naturen og utforske det som finnes!

Elvevassdrag med en robåt på standa. Trehyttene Gjestad

Bading om sommeren

Alle hyttene hos Trehyttene Gjerstad er bygget langs vassdraget som går ned Digerdalen. Der er mange små, skjulte badeplasser nedover elva, og innimellom finner man ei lita badestrand.. Nedenfor Flåklypa og Gjøkeredet er der et lite fossefall og en «kulp» i elva, der man kan ta seg et bad. Denne badeplassen er det ingen andre enn hyttenes gjester som besøker, så du vil ha den helt for deg selv.

På Kråkeslottet er det ei fin badestrand like ved siden av hytta. Her er det fint for både barn og voksne å bade og kose seg på stranda. Badetemperaturene er ofte gode her på sommeren.

Vannspeilet er bygget med tanke på å bade fra hytta. Du kan ta et morgenbad bare en meter fra kjøkkenbordet, mens kaffen gjør seg klar… Eller ta et svalestup ut fra stupebrettet fra takterrassen. Der er også et spabad på taket, med plass til 6 personer, der det alltid er 38-40 grader.

Det er også flere flotte badeplasser en liten kjøretur fra hyttene, ta kontakt med vertskapet om dere ønsker tips til hvor dere kan reise for å oppleve en ny ferskvannsperle.

Isbading Vannspeilet, Trehyttene Gjerstad.

Isbading om vinteren

På Vannspeilet er det alltid åpent ut fra badestigen på terrassen. Så her er det bare å utfordre seg selv og prøve et isbad! Oppe på terrassen venter spabadet med 40 grader, så du blir god og varm igjen!  Om du skal overnatte på Kråkeslottet og ønsker å isbade der, så kan du gi beskjed til vertskapet noen dager før du kommer, så ordner vi hull i isen til dere!

Husk at du aldri må isbade alene! Og om du ikke er en erfaren isbader, må du ikke være ute i vannet lenge! Prøv, og kjenn om du merker noen av de positive effektene ved isbading. Anbefales!

Dame i robåt. Trehyttene Gjerstad.

Båt og SUP

På Vannspeilet finner dere en robåt og to SUP brett. Disse er til fri disposisjon! Dere finner to vester i hytta, så om dere er flere som skal ut samtidig, så ta med egen vest! Det er kjempefint å dra på oppdagelsesferd opp elva og innom beverhuset som ligger like bortenfor Vannspeilet.

På stranden ved Kråkeslottet finner dere en robåt som dere kan bruke både til å utforske vannet og elva, og til å fiske fra.

Illustrasjonsbilde Trehyttene Gjerstad

Ski og skøyter

Når snøforholdene er fine, blir det kjørt opp kjempeflotte skiløyper på Kleivann/Vestøl. Her er det løyper som passer for både nybegynnere og for de som vil ha en skikkelig lang topptur opp på Drivheia. Om du vil vite hvordan løypene er, kan du gå inn på denne siden og sjekke når løypene sist ble kjørt.

Ved Kråkeslottet og Vannspeilet kan det være fin skøyteis om vinteren er kald og snøfattig. Du vil finne isbor på hyttene så du kan sjekke om isen er trygg. Spør alltid vertskapet i forkant om dere ønsker å gå på skøyter, så du kan få råd om hvor det er best å ferdes og sjekke isen og hvor det ikke er trygt. 

Barn som leker ved trehyttene. Trehyttene Gjerstad.

Aktiviteter like utenfor hytteveggen

Vi har bygget tarzanløyper både ved Kråkeslottet og mellom Gjøkeredet og Flåklypa!

Ved Kråkeslottet er løypa laget like under hytta og bort mot bålplassen. Oppe ved Gjøkeredet og Flåklypa, finner du Tarzaløypa i lia midt mellom hyttene. Løypene er ikke bygget så høyt over bakken, så det er ikke nødvendig med sikring. Underlaget er myk skogsbunn. Løypene er laget med tanke på å få utfordret seg på både balanse, styrke, smidighet, hurtighet og utholdenhet.

Kråkeslottet, Flåklypa og Gjøkeredet har alle bålplasser tilknyttet hyttene. Kråkeslottet og Gjøkeredet har bålplass både på bakken og oppe på terrassen. Flåklypa har bålplass på bakken. Det er grillrist på bålpannene, så det er fint å lage mat på bålet. Ved til bruk på bålet er alltid inkludert, og veden finner dere på hytta.

Illustrasjonsbilde Trehyttene Gjerstad

Dyre og fugleliv

På Kråkeslottet, Flåklypa og Gjøkeredet, forer vi fuglene med solsikkefrø hele året. Det er et yrende fugleliv utenfor vinduene. Fine ekorn liker også å komme på besøk og forsyne seg av solsikkefrøene. Det er rovfugl som ørn og hauk i området, og det skjer ofte at man ser ørnen sveve høyt over hyttene.

I og rundt vassdraget som hyttene er bygget langs, liker beveren seg godt! Den har bygget mange demninger og hus i området de siste årene. Det varierer litt hvor den «bor» til enhver tid. Har dere lyst til å gå og utforske og se på et ekte beverhus eller demning, så ta kontakt med vertskapet, vi har siste nytt om hvor dere kan gå.

Oppe ved Flåklypa og Gjøkeredet får man ofte et glimt av hjorten! Der er sådd en «viltåker» nedenfor hyttene, der de trives godt. 

Elvevandring og fikse. Trehyttene Gjerstad.

Elvevandring og fiske

Elva som snirkler seg forbi hyttene, egner seg veldig fint til elvevandring! Aller finest er det når været har vært tørt lenge og det ikke går så mye vann i elva… Ta med fiskestanga og prøv fiskelykken i kulpene og småvannene nedover elva.

Elva ender i Lundvann, der Kråkeslottet og Vannspeilet ligger. Der er det fri fiske og der er mye fisk, men mest små «tryter» På Kråkeslottet og ved Vannspeilet er det fint å fiske fra terrassen, eller ta båten ut for å fiske. Her vil du også kanskje møte på beveren om du er ute og fisker i «skumringen» Ta med egen fiskestang, eller ta kontakt i forkant av oppholdet, om dere ønsker å låne fiskestenger. 

Illustrasjonsbilde Trehyttene Gjerstad.

Turer

Like utenfor hytteveggen starter flere, både korte og litt lengre turer i fint skogsterreng eller på grusvei/traktorvei. Det ligger informasjon, kart og beskrivelser om disse turene i hyttene. På sensommer og høst, må dere gjerne ta med bærplukkere og soppkurv, det er mye blåbær og kantareller langs turløypene. Om dere foretrekker en lengre topptur, kan vi anbefale disse toppturene, der starten går ca. 15 min i bil fra hyttene: Se tur til Risfjell og Havrefjell

I kort avstand fra hyttene kan vi anbefale et besøk i Den Lille Dyrehage som byr på Norges største regnskog – full av eksotiske dyrearter. Om du besøker Trehyttene Gjerstad på en fredag, anbefaler vi et besøk innom bakeriet til Grethe.

Illustrasjonsbilde Trehyttene Gjerstad

Den Lille Dyrehage

Den lille dyrehage ligger på Brokelandsheia i Gjerstad, 15 min. kjøretur fra hyttene våre.Der kan du få se småaper, lemurer, surikater, krokodiller, slanger, fugler, fisk, kenguru og gårdsdyr. Du kan vandre rundt i regnskogen på 1200 kvadratmeter, der du kan oppleve frittlevende dyr og over 170 forskjellige plantearter. Ute er det tilrettelagt for lek med sklier, klatrestativer og sitteplasser. Et besøk i den lille dyrehage er virkelig noe vi anbefaler! 

Illustrasjonsbilde Trehyttene Gjerstad

Gjerstadbakeren

Om du er så heldig å besøke Trehyttene på en fredag, anbefaler vi deg å kjøre innom Grethe hos Gjerstadbakeren. Her bakes fantastisk gode boller, brød, søsterkaker, munker, lefser, ja, det du måtte ønske deg. Du kan ringe inn bestilling om du ønsker det, eller bare stikke innom. Det er koselig og god stemning i det lille bakeriet som vi Gjersdølinger har blitt så glad i. Åpningstiden er hver fredag fra 11-17.